Deratizare BrasovDeratizare Brasov


           

 

     La prezentarea unui contract vechi, beneficiati de reducere 20%.

 

    Deratizarea reprezinta actiunea de combatere a rozatoarelor daunatoare (soareci, sobolani) si mentinerii acestoara la un nivel numeric redus, printr-un un complex de masuri aplicate permanent. In acest scop se utilizeaza momeli toxice pe suport de cereale/alimente sau cerate (rezistente la umezeala).

    Deratizarea are un rol foarte imporatant, intrucat rozatoarele constituie un permanent pericol de boli si pierderi economice. De aceea, deratizarea se efectueaza in mod continuu si ritmic,in scopul impiedicarii refacerii rapide a populatiei de daunatori. Fiind bine cunoscut rolul rozatoarelor in transmiterea unui numar mare de boli bacteriene, virotice si parazitare, atat la om cat si la animale, deratizarea previne si combate transmisia acestor boli de catre rozatore, prin muscatura sau contact. Printre cele mai cunoscute boli raspandite de soarecii si sobolani, se afla trichineloza, leptospiroza, bruceloza, febra aftoasa, gastroenterita virotica, antraxul, turbarea, toxiinfectiile alimentare etc. De asemnea, deratizarea poate avea efect si asupra pierderilor economice, intrucat soarecii si sobolanii distrug, polueaza si fac inutilizabile o gama variata de alimente, instalatii, spatii, cu mult mai multe decat alimentele consumate.

    Pentru efectuarea deratizarii, trebuiesc indeplinite urmatoarele conditii:

    - se va plasa momeala in locuri protejate, aproape de cuiburi sau pistele de deplasare, suficient pentru o continua hranire in timpul combaterii;

   - pe toata perioada de expunere nu se vor atinge, de catre persoane neautorizate, dozele otravite; personalul specializat este singurul autorizat sa atinga si sa manipuleze cadavrele de rozatoare.Acestea vor fi ingropate la minim 50 m de orice sursa de apa si cel putin 1 m adancime, sau le va incinera cuptoare autorizate; rezultatele deratizarii vor fi atent monitorizate, printre acestea numarandu-se controlul starii momelilor toxice, lipsa urmelor de rozatoare in pulberile aplicate, lipsa excrementelor de rozatoare.

    Reprezentand o treime din fauna globului pamantesc, rozatoarele sunt mamiferele cele mai numeroase si raspandite. Asta doarece prolificitatea este mare datorita maturitatii sexuale timpurii (intre 1,5 si 3 luni), perioadri de gestatie scurta (intre 16 si 21 zile), a fatari frecvente (intre 2 si 8 ori / an), cu un numar mare de pui la fatare (intre 4 si 12), existand posibilitatea de reproducere a primelor generatii chiar in primul an de viata. Longevitatea este de 2 - 4 ani, harciogul atingand chiar 10 ani.

Deratizare Dezinsectie Dezinfectie Brasov - Antibug.ro