Deratizare BrasovDeratizare Brasov


           

 

     La prezentarea unui contract vechi, beneficiati de reducere 20%.

 

 

    Paduche este numele comun pentru peste 3.000 de specii de insecte fara aripi, dintre care trei sunt clasificate ca agenti de transmitere a bolilor la om. Cei mai multi păduchi sunt necrofagi, hranindu-se cu piele si alte resturi găsite pe corpul gazda, iar alte specii se hranesc cu secretiile sebacee si sange.

    In afara de paduchii de pe scalpul uman, care pot fi tratati cu sampoane si solutii dermatologice adecvate, cele mai comune tipuri de paduchi, care pot produce pagube importante, sunt cei de plante si paduchii care afecteaza pasarile.

    Afidele sau paduchii de plante Paduchii de plante, cunoscuti, de asemenea, ca afide, sunt de obicei insecte foarte mici (de diferite culori: verzi, bruni, albi, negri, galbeni sau gri), dar care pot infesta gradini de legume si alte culturi alimentare foarte rapid. Afidele sug seva din plante, motiv pentru care tulpinile, mugurii si frunzele se incretesc, isi pierd forma, vitalitatea si cad. Paduchii de plante se reproduc si se raspandesc rapid, in special in zilele mai putin calde sau chiar racoroase, de primavara devreme pana toamna tarziu. Exista multe specii de afide, dar in majoritatea cazurilor metodele de control sunt aceleasi.

    Pe piata exista o mare varietate de spray-uri chimice pentru a trata plantele afectate de afide, dar toate vor avea un efect negativ si asupra altor insecte benefice. In plus, unele dintre substantele chimice pulverizate vor ramane pe suprafata plantelor tratate.

    Peste plantele din gradina poate fi pulverizat dimineaţa un flux puternic de apa, pentru ca acesti paduchi sa cada. Acordati o atentie deosebita partii inferioare a frunzelor, unde afidele sunt mai numeroase. Odata cazute pe solul umed, acesti paraziti nu mai pot, de obicei, sa se urce din nou pe plante. Aceasta metoda nu este adecvata insa pentru plantele fragile, cu tulpini moi, slabe.

    Paduchii la pasari - Pasarile, atat cele domestice, cat si cele salbatice, sunt parazitate de cele mai multe specii de malofagi (peste 23), asemanatori cu cei care apar la mamifere. In cazul pasarilor domestice, infestarile cu astfel de paduchi se produc, cu precadere, in gospodariile populatiei, dar pot aparea si in ferme de pasari cu crestere la sol. Acestia se hranesc cu resturi de pene, excoriatii.

    Pasarile care sunt infestate cu paduchi sunt mereu agitate, slabesc, incep sa le cada penele, prezinta otite si tulburări de echilibru, scade ouatul, iar cand puii sunt parazitati, pot muri.

    Atunci cand se intervine asupra unei infestari cu paduchi, nu este suficienta deparazitarea pasarilor, ci este nevoie de o interventie riguroasa in locurile in care acestea traiesc (adaposturi, cotete, cuibare etc.) prin folosirea insecticidelor uzuale (piretroide, ivermectine, organofosforice) sub forma de solutii, emulsii, pulberi.

Deratizare Dezinsectie Dezinfectie Brasov - Antibug.ro